A versennyel kapcsolatos általános információk

címek, elérhetőségek

Rendező: Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
OM azonosító: 039554
8000 Székesfehérvár, Városház tér 3.
06-22-500-989
titkarsag@hermannzenesuli.hu
www.hermannzenesuli.hu

A verseny fővédnöke

Dr. Cser-Palkovics András

Dr. Cser-Palkovics András

polgármester

Kedves Versenyzők, kedves Vendégeink!

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a társas zenélés rangos versenyének döntője idén 14. alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérváron, a Hermann László Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében. Büszkék lehetünk arra, hogy az érkező együttesek száma már a negyvenet is elérte!

Az Alba Regia Országos Kamarazenei Verseny egyik nemes célja a társas muzsikálási igény fejlesztése. Városunk számára minden közösségépítő tevékenység óriási jelentőséggel bír – szóljon az a sportról, a táncról, vagy a zenéről. Az együtt zenélés természetes összetartó erő azoknak, akik művelik; azok számára pedig, akik hallgatják, a közösen megélt érzelmeken, hangulatokon és a klasszikus zene sok évszázados hagyományain és értékein keresztül teremt közösséget.

A versenynek helyt adó iskola diákjai és tanárai rendszeresen zenélnek, énekelnek városunk legszebb kulturális eseményein, ünnepeinken, így mi is részesülhetünk lelki gazdagságukból. A kultúra ezáltal, rajtuk keresztül lesz valóban élő hagyomány.

Kívánom, hogy az ország különböző pontjaiból ide érkező kamaracsoportok tagjai érezzék jól magukat Székesfehérváron, élvezzék, éljék meg a találkozás, közös zenélés örömét – és sikeres, eredményes versengést tudjanak magukénak!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester

A verseny kategóriái

A verseny anyaga

A verseny követelményei

Értékelés az országos döntőn

A verseny díjai